Kurstilbud

Vi skreddersyr kurs innenfor kommunikasjon og relasjon til grupper, bedrifter og organisasjoner. Under er noen av våre aktuelle kurs:

 Mental intensivitetstrening med Linda Nordskog

Nå er tiden moden for at du får trent opp ditt mentale verktøy. Du skal få tilgang til kontrollpanelet ditt, og du skal være skipper på egen skute, regissør i eget liv og du skal gå din egen vei og være på førsteplass i eget liv. Dette handler om frihet til å leve livet ditt.
Hvis du kunne programmere ditt eget kropp og sinn ville du selvsagt satt innstillingene på de type tankesystemene som ga de beste resultatene, og du hadde sjekket ut følelsesregisteret for å finne ut hva som er behovene til kroppen og sinnet. Du ville dessuten sørget for at kroppen fikk nok oksygen og brukte pusten hensiktsmessig, og du ville slått av vonde spenninger, stivhet og blokkeringer i kroppen.

Nå er det slik at du kan ta styringen i deg selv, og gjennom å trene opp din sensitivitet og din kontakt med deg selv og andre, kan du revolusjonere deg selv slik at du er fornøyd med deg selv, aksepterer og godtar deg selv - og når du gjør det vil også andre lettere gjøre det samme.

Du vil unngå å produsere negative og destruktive tanker, fordi du lærer hvordan du både kan være til stede i det som er av utfordringer, problemer og smerte, samtidig som du fokuserer på det som kan gi energi og ro, slik at du får den livskvaliteten som til enhver tid er høyest i forhold til omgivelsene og situasjonen.
Du vil lære teknikker for hvordan du kan utnytte de ulike bevissthetstilstandene optimalt. Alt i fra den vide kreativiteten på den ene siden til indre fokus, eller ytre fokus, avslappet til våken osv. Du kan oppleve hvordan energi og ro er to sider av samme sak, og hvordan dette er et fantastisk modus av flyt og støtte. Du vil lære om psykologiske anker, og du vil lære å forsterke og optimalisere din egen gullsøyle som henger sammen med ankeret ditt.

Finn deg selv, tryggheten din og roen din, og lær hvordan du kan gradere og regulere deg selv slik at du forvalter energien din på beste måte.

Mental trening er viktig for høyt-presterende personer, og det skiller de som er forutsigbare i forhold til å prestere optimalt og få frem det beste i seg selv, fra dem som kanskje presterer dårlig eller godt, men har mye unødvendig smerte i sin prosess.

Målgruppe for kurset: Du som skal prestere noe, som skal få til noe, som er en prestasjonsutøver og til alle som vil lære noen teknikker og bli kjent med hvordan du styrer deg selv optimalt.

Kursarrangør: Mentora ved Linda Nordskog
Sted: Hordaland, Bergen
Kursadresse: Strandkaien 6, 5013 Bergen (kart)
Type: Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Mandager kl. 11-13 (5 x 2 timer). Enkelte lørdager: kl. 10-16: halv pris.
Varighet: 10 timer
Pris: 3000

 Leve kjærligheten sammen

Kurset fokuserer på de tingene som virker og de tingene som saboterer og ødelegger i et kjærlighetsforhold. Du lærer fakta, teori og teknikker som kan forebygge, pleie og redde et forhold.

Hvert kurs er enestående i seg selv, og du kan delta på så mange kurs som du ønsker. Dette vil gi deg en prosess og du vil også få nyttig tilbakemelding og erfaringer fra andre kursdeltagere. Kurset tar for seg områder i forhold til kommunikasjon, kontakt, kjærlighetsfeltet og regulering av seg selv sammen med den andre. På dette kurset kan du komme sammen med en partner, eller delta alene. Alle er velkommen uansett sivilstand.
Slik blir du bedre til å mestre kjærligheten. Du får mulighet til å lære mer om hva som virker og ikke virker i kjærligheten. Velkommen til en serie med frittstående minikurs, og du binder deg kun til ett 2 timers kurs om gangen. Hvert kurs er unikt og du kan delta så mange ganger som du ønsker.
  1. Det er ingen lineær progresjon i forhold mellom mennesker.
  2. Det er ingen årsak - virkning, bare kompleks interaksjon.
  3. Kjærlighetsforhold er som alle forhold i kontinuerlig bevegelse og prosess.
  4. Relationship tend to triangulate. Triangulation is a situation in which one family member will not communicate directly with another family member, but will communicate with a third family member, which can lead to the third family member becoming part of the triangle.
  5. Couples and families are complementary: change the mood of one and the mood of others change.
  6. We must face the problem of the apparent paradox between autonomy and relationship. Only truly autonomous persons can have "hot" relationships. (Confluent relationships destroy the spirit)." (Zinker: In Search of Good Form).

På kurset kan du øke din oppmerksomhet på hva som virker og hva som ikke virker for deg og din kjære. Hvordan blir dere sittende fast sammen, og hvordan stopper du deg selv og / eller partneren din?

Kursarrangør: MENTORA
Sted: MENTORA, SåBra AS
Kursadresse: Strandkaien 6, 5013 Bergen
Type: Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl. 10.30-12.30
Varighet: 2 timer
Pris: 950,-

 Kurs i sinnemestring m/ Petter Moss

Det er mange som har erfart at det har store konsekvenser og miste kontrollen over sinnet. I denne gruppen bearbeider vi erfaringer, og jobber for større kontroll, mestring og regulering av følelsene innefor registeret som tilhører aggresjon, sinne, raseri og irritasjon.
Det er smertefullt å ha et ustabilt sinnemønster, og dette kan gjøre dine viktigste relasjoner sårbare. Forholdet til de som betyr aller mest for deg, som familie og venner, er gjerne de som blir utsatt for raseriutbrudd, sinneeksplosjoner og sterk irritasjon over bagateller. Hvis du har erfaringer med at ulike relasjoner har blitt skadelidende som følge av ukontrollert temperament, er det en god mulighet å melde deg på dette kurset, evnt. ta timer i individualterapi hos kursleder som også er gestaltterapeut og topptrent i relasjonsarbeid og har 26 års erfaring med terapeutisk arbeide.

Endring er mulig! Ved å bli mer oppmerksom på eget sinne og mønster, er det ro for nye muligheter der du reagerer hensiktsmessig fordi du har fått trening og erfaring med nye verktøy i deg selv.

I gestaltteori er vi opptatt av hele mennesket, med tanker, følelser og kropp, og ved at du får større kunnskap og mer oppmerksomhet på hvordan du egentlig opererer i utfordrende situasjoner for deg, kan du ta kontrollen tilbake. Dette som en gang var en svak side, kan faktisk bli en side som er svært sterk. Potensialet er at problemer med regulering av sinne blir din ressurs der du har stålkontroll, uendelig tålmodighet og kan ta ut sinne om det skulle være nødvendig på en trygg og respektfull måte. Det er mulig om du ønsker en endring.

Målgruppe for kurset
For alle som har utfordringer i forhold til sinnemestring og aggresjon.

Vitalitets kurs med Edyta Szalek

Mangler du energi? Føler du at du ikke er helt på plass? Føler du at det hadde vært kjekt å være barn igjen og å hoppe på trampoline uten å være bekymret?
Savner du en "energy kick" som viser frem livets fargene?
Velkommen til vitalitets kurs! 5 timers kurs.

På reise med sansene med Edyta Szalek

Kommunikasjon mellom mennesker skjer ofte på språk-nivå. Men hvordan snakker en med seg selv? Hvordan opplever vi verden med sansene våre og hva vil de si til oss? Har du lyst til å utforske din indre verdens rikdom? Bli med på reise gjennom sansene!
5 ganger: 2 timer og 15 minutter.

Kropp som ressurs med Edyta Szalek

Din kropp er så mye mer en BMI, størrelse og utseende! Din kropp kan så mye mer! Men det er så lett å glemme det. Når var det siste gang så du på dine hender og føtter med kjærlighet? Høres det rart ut, sant? Det er lett å glemme at våre hender kan vugge og gi omsorg, og fotene våre kan finne nye veier i livet... Har du lyst å utforske din kropps ressurser på kreativ og fenomenologisk måte?
Velkommen! Din kropp er allerede meldt på ;)